Binnenkijken bij Esther

Perfecte mix van materialen en stijlen

Nicky Houtsma | Fotografie: Fleur Panhuijzen

‘S morgens vroeg rijden we naar Rotterdam. We gaan op bezoek bij Esther, wij mogen namelijk een kijkje nemen in haar huis. Hoe leuk!
Naast de oude spoorlijn ligt een pand wat in 1921 gebouwd is. Een bijzonder pand wat eigenlijk een kraakpand was dat gesloopt zou worden, gelukkig is het bestemmingsplan gewijzigd. Esther heeft meegedacht over een nieuw plan voor het pand, wat is omgedoopt tot Spoorpunt. Het werd een project waar 18 casco-gerenoveerde woningen aangeboden zijn aan zelfbouwers. De kopers konden zo allemaal hun droomwoning creëren. Zo ook Esther.

In september 2018 kreeg ze de sleutel en is ze samen met haar vader aan de slag gegaan. Van tevoren heeft ze misschien wel 35 versies van het huis getekend, alles was mogelijk en ze zat vol met ideeën. Na 6 maanden verbouwen, waarin ze bijna alles zelf hebben gedaan, mocht ze er in februari 2019 eindelijk gaan wonen! Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar haar verhaal en het huis.

De opvallende bakstenen muur die vanuit het hele huis te zien is.

Toevallig langs Lasas&Loekov

Voor werk kwam Esther naar Den Haag, waar ze bij toeval langs Lasas&Loekov liep. In de etalage stond een roze bank, waar ze op slag verliefd op werd. “Ik had toen niet veel tijd, maar vond alles uit de winkel wel leuk! Ik heb toen een afspraak gemaakt met Joeki, een van jullie stylisten.” Samen hebben ze naar de tekeningen van het pand gekeken en de mogelijkheden besproken. Uiteindelijk werd het de bank niet, maar wel een eetkamerbank, stoelen, lampen en een fauteuil. Zo leuk om te zien hoe onze spullen staan te shinen in dit onwijs toffe huis. Wat helemaal zelf bedacht is.

De roze fluwelen bank geeft een heerlijk contrast met de muur, rauw en zacht.. stoer en lief.

Die muur!

Als je binnenloopt zie je als eerste de bakstenen muur, waarvan de gipslaag zelf stukje voor stukje is weggehakt. De muur rijkt meer dan 6 meter hoog, waardoor het effect onwijs ruimtelijk is, alsof je buiten staat. De roze fluwelen bank geeft een heerlijk contrast met de muur, rauw en zacht.. stoer en lief. De roze tegeltjes in de keuken zouden misschien al snel een te lieve uitstraling hebben, maar de gecombineerd met de zwarte keuken is het vooral heel gedurfd! Maar ook natuurlijke materialen zien we terug; met de bamboe trap gaan we een verdieping hoger, waar de racefiets aan de muur direct je blik vangt. De kasten zijn perfect weggewerkt met bamboe wanden en ook op deze verdieping is het heerlijk relaxen. Je krijgt het gevoel van een loft, de slaap- en badkamer zijn één ruimte en je hebt uitzicht op de woonkamer beneden.

Overal waar je kijkt zie je wel een plantje staan, de vensterbank is zelfs een ware crèche voor babyplantjes. ‘De planten zijn eigenlijk de laatste toevoeging aan mijn huis, ik had nooit zoveel planten. Maar nu wil ik er alleen maar meer.”
De mix van stijlen die je door het hele huis ziet spreekt ons natuurlijk erg aan. Onze winkel is zelf ook een mix van stijlen, materialen en kleuren, waar je altijd weer iets nieuws vindt.

met de bamboe trap gaan we een verdieping hoger, waar de racefiets aan de muur direct je blik vangt.

Inspiratie

Als je een huis niet alleen totaal zelf mag inrichten maar ook de hele indeling mag bedenken, heb je best wat inspiratie nodig lijkt ons. Waar haalt Esther die vandaan?
“Ik kijk vaak op Pinterest, heerlijk om daarop rond te struinen, beelden te verzamelen en zo je eigen stijl te creëren.” Ook tijdens haar reizen, waar ze onder andere langs Tokyo en New York kwam, was er volop interieurinspiratie. Twee heel verschillende maar unieke plekken natuurlijk. In beide steden kijk je je ogen uit op het gebied van interieur, er zijn veel designhotels maar ook restaurants en winkels met een eigen stijl. In de wijk Brooklyn in New York zie je vooral dat industriële terug, de opengewerkte muren en stoer interieur. In Tokyo zie je bijvoorbeeld veel roze en bamboe. Met de inspiratie uit beide steden heb ik mijn eigen stijl gecreëerd. Esther omschrijft zelf haar stijl als: “Colourful city loft: industrieel maar wel gecombineerd met planten, warme kleuren en luxe materialen“

“Toen mijn opa en oma 60 jaar geleden samen gingen wonen kochten ze deze tafel. Nu staat hij bij mij, daarom is hij bijzonder".

Favoriet & fijn

In de woonkamer staat een salontafel van bamboe en staal, een opvallend item en de favoriet van Esther om een hele goede reden. “Toen mijn opa en oma 60 jaar geleden samen gingen wonen kochten ze deze tafel. Nu staat hij bij mij, daarom is hij bijzonder. Mijn favoriete Lasas&Loekov item? Dat is mijn fauteuil, de vorm en stijl vind ik zo mooi, nu nog wat vaker erin zitten. Als ik nog een item zou mogen kiezen uit jullie winkel, zou dat de Glowing Roots zijn, die vind ik zo gaaf!”.

De roze tegeltjes in de keuken zouden misschien al snel een te lieve uitstraling hebben, maar de gecombineerd met de zwarte keuken is het vooral heel gedurfd!

Esther straalt echt als ze het over haar huis heeft, wat is er nou zo fijn aan deze plek? “Wat ik fijn vind is dat er verschillende plekjes zijn om te zitten in huis. Je kunt relaxen op de roze bank, lekker lang tafelen aan de eetkamertafel en werken aan het kookeiland. Als mijn vrienden binnenkomen, ploffen ze vaak direct op de eetkamerbank en komen er niet meer vanaf. Het huis voelt fijn, hoewel ik nog wel wat dingetjes moet afmaken!”
De bedoeling is dat er boven de woningen, over het spoor een stadspark wordt aangelegd. Dat is helemaal gaaf!

Wie zou hier nou niet willen wonen? Wij vonden het erg leuk om binnen te kijken!

Volg Esther op haar instagramaccount voor lekker veel wooninspiratie: @spoorpunt.

Fotogafie: Fleur Panhuijzen,
Instagram: @fleurpanhuijzen