Jennifer Huyer

De liefde voor illustreren en creativiteit waren bij Jennifer Huyer al vroeg aanwezig. Van jongs af aan is ze al in de weer geweest met tekenen en het creeren van ruimtelijke projecten. Jennifer studeerde af in grafisch ontwerp aan de KABK in Den Haag, waar zij zich specialiseerde in het illustreren. Naast het illustreren schildert ze ook.

In haar schilderwerk speelt Jennifer met vorm- en kleurencombinaties en componeert hier uit een spannende harmonie. Ieder werk heeft zijn eigen formule. De grafische vormen in haar werk komen van uit een ‘basis’ raster die vanuit een zoektocht is ontstaan. Dit is het hoofdbestanddeel en hieruit is een serie schilderijen ontstaan onder de naam ‘Grid’.

De materialen voor haar schildercreaties zijn acryl op canvas. Er zijn diverse formaten, maar zelf vind ze haar werk het beste uitkomen op een groter formaat. De belangrijkste ingrediënten voor haar schilderijen zijn vorm, compositie en kleur.

Door de jaren heen heeft ze diverse beelden en kleuren combinaties als inspiratiebron gebruikt voor haar werk, maar de grootste inspiratie komt toch van uit haar eigen gevoel. Jennifer wilt met haar werk mensen blijven verrassen door vanuit hetzelfde ‘basis’ grid telkens nieuwe werken te creëren.