Thomas Nondh Jansen

Fotograaf

Fotograaf en kinderboek maker Thomas Nondh Jansen is al op jonge leeftijd geadopteerd vanuit Thailand. En groeide op bij zijn Nederlandse ouders. Sindsdien vraagt hij zich af waar hij vandaan komt en waar hij zich thuis voelt. En met welke cultuur hij zich verbonden voelt. Hij maakt kleurrijke en subtiele stillevens van dagelijkse objecten. Met veel humor krijgen deze producten een nieuwe functie. Zo worden witte sportsokken met een kleine ingreep een koffiesok-machine en veranderen punaises in winterbloemen.

In de zomer van 2016 is zijn (fotografisch) kinderboek uitgekomen. In ‘De olifant die niet wist of hij verdwaald was.’ volgen we de fantasievolle reis van een verdwaald plastic olifantje door het Nederlandse landschap. Door weer en wind en de seizoenen op zoek naar zijn roots. Uitgeverij Leopold bracht het boek uit.

Thomas zijn werk is tentoongesteld in FOAM Amsterdam, KK Outlet Londen en was te zien tijdens Unseen Photo Festival. Hij werkt in opdracht voor KesselsKramer, het Duitse NEON magazine, Ordinary Magazine, Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) en het Nederlands Fotomuseum. Zijn werk is gepubliceerd in de Volkskrant magazine, INTRO magazine, NEON magazine, Eigen Huis & Interieur magazine en Ordinary Magazine. Hij geeft kunstlessen bij Museum Meermanno - Huis voor het boek en is fotografie docent bij het Nederlands Fotomuseum. Thomas is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag.

Sindsdien is hij niet meer gestopt met ontdekken.

Lees het interview met Thomas!