“Ons huis mocht geen Hilton-hotel worden”

Danijela en Hans schakelden Lasas & Loekov in voor de inrichting van hun huis

Marloe van der Schrier

Danijela Piljic woonde vier jaar in een appartement boven Marks & Spencer aan de Grote Marktstraat in Den Haag, naast de winkel van Lasas & Loekov. Bestelde ze een pakje? Dan werd het bezorgd in de winkel. Met andere woorden: ze kwam regelmatig over de vloer. Toen ze besloot met vriend Hans in een appartement in Breda te gaan wonen, vroegen ze LaLo Styling om de inrichting te doen.

Midden in het centrum van Breda heeft het stel een modern appartement gevonden: groot, licht en modern. Het gebouw werd in 2000 gebouwd en Hans en Danijela zijn de tweede eigenaren van het pand. Voordat ze erin trokken, hebben ze er een nieuwe, strakke keuken in laten zetten. De rest voldeed. Hans: “We hadden vooral discussie over de inrichting van de woonkamer. Het is een grote ruimte en we hadden geen flauw idee hoe groot de meubels moesten zijn. Toen hebben we Lasas & Loekov ingeschakeld.”

"Het is een grote ruimte en we hadden geen flauw idee hoe groot de meubels moesten zijn. Toen hebben we Lasas & Loekov ingeschakeld”

Zwart

Danijela lacht. “Ik heb het liefst alles zwart. Dat is niet gelukt. Nu zitten er veel natuurlijke kleuren en materialen in het ontwerp. Het is een beetje Deens en niet té strak.” In de gang ligt een opvallend, kleurrijk vloerkleed. “Ja, er zit wel wat kleur in ons huis”, geeft ze toe. Het kleed komt uit Marokko en is gemaakt van oude kleding, vertelt Danijela. Aan de muur hangt ook een kleurrijke foto van een vrouw met kleurrijke accessoires. “Ja, kleur in de accessoires kan ook zeker, maar de basisstukken moeten wat mij betreft zo neutraal mogelijk zijn.”

“Ik heb het liefst alles zwart. Dat is niet gelukt. Nu zitten er veel natuurlijke kleuren en materialen in het ontwerp"

In het midden van de woonkamer staat nu een grote grijze hoekbank, een extra gedeelte is gericht op de keuken en eettafel. “Ik zit vaak hier”, zegt Hans. “Mijn vader vindt het maar niets. Hij mist een klassieke zithoek.” Zelf merken ze dat ze juiste andere dingen zijn gaan doen, nu ze deze inrichting hebben. “De televisie blijft vaak uit. We zijn niet meer gebonden aan de televisie en dat lelijke ding is gelukkig geen middelpunt meer in de woonkamer.”

In het midden van de woonkamer staat nu een grote grijze hoekbank, een extra gedeelte is gericht op de keuken en eettafel

Accessoires

Hans: “Lasas en Loekov was altijd een vast onderdeel van ons winkelrondje in het weekend.” Accessoires waren dan ook geen probleem. “We hebben helemaal geen frutsels hoeven kopen. We hadden al zoveel bij de winkel gekocht”, lachen ze. Overal in het huis liggen grote fotoboeken op standaarden, op de eettafel, op de kast en naast de bank. “Ik ben dol op fotoboeken, ik wil ze altijd overal kopen”, zegt Danijela. De kinderen van Hans, die de helft van de tijd bij hen wonen, zijn er inmiddels aan gewend. Vriendjes en vriendinnetjes kijken nog hun ogen uit en willen graag door de grote boeken bladeren. “Ze wonen in een heel mooi huis”, vertellen ze dan weer door aan andere klasgenootjes.

Overal in het huis liggen grote fotoboeken op standaarden, op de eettafel, op de kast en naast de bank

Kast

De kast in de woonkamer is ontworpen door Lasas & Loekov zelf. Samen met Loek zetten ze de wensen op papier en bedachten ze hoeveel kastjes er dicht gingen, hoeveel planken er kwamen te hangen. “Het is goed dat er zoveel deurtjes zitten”, zegt Hans nu. Het geeft rust in de woonkamer. Net als de planten, die ze allebei erg belangrijk vinden. Danijela: “Ik heb direct gezegd: alles is prima, maar ik wil niet dat ons huis een Hilton-hotel wordt.” Dat het zo zou uitpakken hadden ze niet durven hopen. Sinds begin deze maand hangen ook eindelijk de gordijnen. “Nu is het af”, zeggen ze. Alhoewel Danijela alweer iets nieuws heeft bedacht: “Eigenlijk wil ik nog een keer nieuwe eetkamerstoelen.” Maar, zegt ze meteen. “Dat komt wel. Alles op z’n tijd.”

Fotografie door Fleur Panhuijzen

De kast in de woonkamer is ontworpen door Lasas & Loekov zelf